Strömsholm

Japp dit ska vi dra i dag :) mamma å jag och prova ut en ny sadel till Chilli eller framförallt till mig kanske, eftersom mitt arsel blitt större och inte längre ryms i den gamla uuhh* ... annars hade de nog bara varit och stoppatom den som vi redan har :p   kl:14 ska vi vara där och prova ut. Sen blir de turbo hem till Åshammar! ducsha! och sen ska jag åka till andra änden äv dehär landet...Bollnäs! och där väntar tjejerna och Tranan ;D skitkul ska de bli!
På lördagen skulle vi gå på marknad och påvägen hem tänkte jag pina Emma hehe.. alltså hälsapå henne :D Jag paserar ju endå så de kan jag få unna mig själv ;)
På söndagen kommer det en tyska till oss och ska masera hästen och de ska bli spännande! Få se va de är för personlighet... en riktig lyx kväll blir de för Chilli också! Skönt för henne ;)

Va ju och träna i tisdags gjorde ett inlägg här men de raderades ju så jag gör ett nytt försök nu..
Terminens sista lektion va det, men vi kommer att köra igång redan vecka 26 igen :) Lysande!
Under dehär lektionen va Chilli pigg...som en lärka ska jag säga! Hon flög omkring iaf. Men hon hade ju lite semester under helgen, så hon hade ju laddat ordentligt hehe...  Vi skulle avsluta med att komponera en egen bana och den hade ju inte varit så svårt om de inte va så att man skulle använda sig av 12! hinder. De va skit svårt å komma på nåt och de svåraste va att komma ihåg den sen. Eftersom de inte fanns någon att fråga, alla skulle ha sin egna special bana ;)
Å vem fick börja tror ni ? jo jag...och jo, jag hade en bra bana som jag kunde men  vid typ hinder 9 va jag borta och jag hade  kramp i hela kroppen ..inte bra!  så jag ropade till Cia - JAG VET INTE HUR MÅNG HINDER JAG HAR HOPPAAAT!?  hahaaha.. och - JAG HAR KRAMP! JAG KOMMER DÖ! och De höll Cia också på att göra fast av skratt då :) Hon gjorde nåt fint slut och vi kom runt hel skinnade. Lustigt nog så inte förens ekipage nummer tre! kom ihåg sina banor kanske för att dom hade hunnit träna in sina banor ordentligt medans jag och Johan flummade runt på våra :p  
   Hon avslutade lektionen med att säga till mig att  - Nu tycker jag att ni ska åka och starta några 90s! De är ni definitivt klara för!
Aaahhh! fan va roligt! jag som hade tänkt att fjutta runt på lite träningstävlingar och typ hoppa 70cm! men de va bara tuta å köra då :) Önska mig lycka till!



Nu ska jag packa ihop lite mer och börja röra mig mot Åshammar och mockning...



 semester lirare?  :)

Lager 157

Dit va vi igår Ida och jag :) super med vädret som va lite halv kasst på vägen dit och jättefint på vägen hem. Så vi passade på att grilla lite på kvällen :)
själva utbudet i butiken va då iaf jag skitnöjd med! Men de beror tydligen på när man åker dit,va dom har för utbud... Lager 157 är då en slags outlet typ andra sorterings varor... och de fanns ju  massor me roliga märkeskläder till min förtjusning ;)

Jag köpte dessa! som jag är helt käär i ;) kan även snöras upp på hela benet...
Från skoretts outlet,, märket heter Novita och de kostade 999kr innan och jag fick dom för en skit peng... hehe..

 

å dessa ↓ är jag skit mallig över ;)



Ett fint linne ( från WEZC)..  med giraffer på :)



Lagrets egna märke... super sköna :)



Nya brillor...



mild gladiator sko :)



Köpte även ett par tygskor... som inte böhöver visas här :p

onsdag 28/5

 idag ska Ida å jag åka till Lager 157  ;)... De blir kul få se om jag hittar nå där, risken finns ;) 
Under helgen har jag varit till Arbrå och jobbat på Nytorp skulle ha jobbat helgen bara men fick en bonusdag under måndagen :)  Johanna och Anton va och hälsadepå under lördagen innan de begav sig till Söderhamn och crusing.De va toppen att dom komförbi och sällskapade lite för de blir lite långsamt å sitta själv där på Sundins :)
På måndagen blev de en riktig rid dag! red 4 hästar innan jag åkte hemåt. Stannade i Ockelbo och hälsadepå Emma :D sen åkte vi mot Åshammar för att rida min egen häst 20.30 va väl klockan när jag kom dit men gud vilken skön tur de va!
Va till ida igår och sola :D Medans hon klippte gräset..;) sen bakade vi lite chokladbollar och smaskade på, kikade runt på lite olika bloggar med hehe...
Haha! Nu sitter jag och kollar på Nyhetsmorgon (tittar på de varje morgon hehe..) och dom har tagit dit ett hårdrocksband som heter Bullets så nu sitter jag och Dimmu här och diggar... Ska åka till åshammar och dusha så småningom, eftersom att NYA varmvattenberedaren är trasig!! man blir ju såå j*vla trött !! Kan inte allt bara fungera?




utsikt över sjön nedanför vårat hus.
skriver ett nytt inlägg lite senare om gårdagen

sjukan

ja nu har man varit dit å! Inte skitkul men de kändes ändå bra att få veta... jag hörde den där doktorn väldigt dåligt ett tag där men han sa nå om att jag hade ögonmigrän :p kul jul! näe inte direkt, de finns ju en del migrän i släckten så om jag har otur så kommer dehär kanske utveklas, försvinna eller bara vara som de är. Jag hoppas på de andra alternativet!
Faktiskt så va de lite läskigt tyckte jag. Fick göra en vanlig synundersökning först och sen kollade dom perferi..sidosynen (hehe..) och då satt man i nån konstig makapär och tittade på en massa blinkande lampor tills man blev helt snurrig :s
efter de fick ja pupiller vidgande medel och de va ju en upplevelse hihi... sen tog en annan doktor den starkaste lilla lampan han kunde hitta och lyste mig rakt i ögat!  sen sa han att de såg bra ut... jag såg inte ett skit så jag har ingen aning !?  ;)
Efter att farbror doktorn va klar och skickat hem mig så dröjde de en stund innan mister kom och hämtade upp mig, så jag gick in på apoteket och kikade runt en stund. Kom på att jag behövde ha hem lite prylar men jag var tvungen att ta hjälp av personalen för jag kunde inte läsa en rad, allt va bara skit suddit... Sen satte jag mig ner en stund utanför och väntade i entren och en gammal dam.. försökte prata me mig men hon satt mitt i ljuset och jag försökte titta på henne när hon pratade men de va ju helt omöjligt och mitt i samtalet när hon satt och berättade helt seröst om sin bror som hade gråstarr och hade blivit opererad för de! så kom den nån lustig människa bakom henne och började göra diverse konstiga rörelser och jag trodde att jag skulle dö av skratt! men jag va tvungen att hålla mig... personen som stod bakom henne (dvs att hon som försökte föra ett normalt samtal med mig, såg honom inte) måste ju ha varit lite efter eller typ utvstörd och förstod inte bättre liksom stackarn...

Såhär såg pupillerna ut efter at ha fått pupillervidgande medel, men de har minskat lite här!

  knäppt med mobilen..

Senare i dag ska jag åka till Nytorp och jobba :D  så de lär inte bli nå skrivet här på några dagar tyvärr...

Vill ha..

Kollade in sidan Gojane   åhh.. de fanns ju en massa roligt där! 
Så om de blir en beställning så ska jag iaf ha dehära ;)


                 
                                                        

 
Tyckte att dehär va hur snyggt som hellst!!

  

           
                    
    



I like ;)















Chilli & jag

Jaa vad ska man säga? :D igår va vi och tränade jag och Chilli! Cia frågade om vi hade cyklop,simfötter och dykar glasögon med oss och ja de va fler som hade de ;) hehe... Vi skulle hoppa vattengrav!  
   Chilli funderade inte ens, hon snegla inte ens på själva hindret! De va meningen att vi bara skulle hoppa den lilla vattengraven (som ligger breve på bilden)...men de gick så bra att alla fick hoppa den stora också! Sjukt roligt va de och det är en tjej med i gruppen som har lite problem men sin häst och den vill gärna stanna på första anridningen mot hindret..även igår, men andra gången hon red emot så para Pang!! "Ååh de va en vattengrav" tänkte nog hästen, de såg iaf ut så! De va ju nästan så man blev tårögd där ett tag så jäkla stolt över min häst och man blev glad i hela kroppen av  att titta på de andra och publiken som hejade på ;) En riktigt rolig lektion va det!  Vi avslutade med att rida en bana och de gick ju helt klockrent de med :)



Komentarer hoho..

Har ni fel på tangentborden allihopa?


Lödagen

Klockan 09.34 ringde Ida och tyckte att nu va de slut på sovmorgonen och nu skulle vi åka till valbo ist!  Sagt och gjort mer dö än levande pallrade jag mig upp och klädde på mig, sen dröjde de inte länge förens Hon stog här utanför tls med Kim :D och skulle hämta upp mig! så dagen började med en tur i valbo  :)

Senare va jag och red min sötis häst och mamma knäppte även lite kort :) som jag tänkte bjuda på...


Och efter de.. åkte vi till Ulrika och Rickard i Hedesunda :) där käkade vi tacos mmm... kan man äta för mycket /för ofta av de? vi  kollade  även på eurovision... och de va skönt å bara vara! Johanna och Anton kom förbi en sväng och de va ju aldelens för länge sen nu!  Så de va jätte trevligt :D Tänk att grabbarna offrade sig på att sitta still för en gångs skull!





yyaahhooo!!


På söndagen va jag och Ulrika tilll Gysinge och käkade glass me ungarna och drack en cola i solen ;) Sen blev de en omväg på vägen hem genom Österfärnebo och Årsunda,  handlade i Sandviken och sedan grillade vi i Hedesunda sen va de hemgång...


vad ska man med sugrör till?  hehe...


Chill out

Ja nu har de varit helg och det har hänt lite i mitt annars inte så händelserika liv...
På fredagen va jag till Tina som jag skrev här innan... va in och kollade på mitt konto och fick en smärre chock! inte till de positiva! Skulle köpa pressent till Tina, men jag visste att de fanns pengar men kom inte i håg hur mycket... och en viss liten mack hade varit in och dragit pengar för resan till sthlm som snart är tre veckor sedan! så de stod minus 570kr!! va!? vad hände? Jag hade ju pengar på kontot när jag tankade och om beloppet ska dras senare så brukar de ju stå som skyddat belopp..?..? men men... De blev då ingen pressent iaf och där satt jag som ett fån och hade ingen aning om hur jag skulle göra nu!? De blev dags att åka så småningom iaf och när jag kände mig klar och gick ut genom dörren och skulle låsa så fanns ingen nyckel... tänkte att jag kanske hade glömt den i bilen (igen) så jag gick dit och kika och mycket riktigt! så jag startade bilen och körde fram den till dörren, hoppade ur bilen och PLUPP! där stog de tre röda oskyldiga tulpaner i landet! Och jag kom på att jag köpt genomslinligt plast av misstag för några veckor sedan (trodde att det va silvrigt inslagnings papper ;p) så jag virade in tulpanerna i lite plast och nu hade jag en duglig pressent till  21åringen Tina :D såhär fint blev de ;) 

                                                                                                  

Senare på dagen va jag till uppsala med svärmor och de va ju en upplevelse hehe... Jag frågade henne innan om hon hade koll på vart vi skulle och så.. och ja hon hade ju varit dit typ 6gånger och de skulle inte vra några problem! 4 gåner åkte vi fel! (ordentligt) haha! ja de är inte lätt.... Peter hade tagit ur ac:n också och vi höll på att brinna upp där ett tag för de va sjukt varmt i bilen! men vi drog ner rutorna och takluckan emellanåt, så vi såg ut som två penntroll (håret blåste rätt upp) Men vi kom fram tillslut och vi kommer nog  att minnas den resan bra länge hehe...

Sen efter de va Peter och jag till min pappa som också fyllde år :) Men Pelle stog för pressent där som vi va mä på... så de behövde vi inte tänka på :s     Men tänk ibland känns de som att allt har en mening!

~Huset ~

Idag då... är det Tinas 21års dag  och i morgon ska jag dit och fika lite :) även min pappa fyller  fast i morgon då...
 Idag har jag städat klart i bilarna -dammsugit och dammtorkat! lysande kicki ;) även att jag har bårrat lite hål i väggen så att Peter kan dra klart för elen så småningom. Gummade även i badrummet i går så att nya varmvattenberedaren ska snart sitta på plats :p Camilla skickade och fråga om jag ville jobba nästa helg och JA TACK!! De skulle sitta fint ;)
 Jag ska åka till uppsala i morgon med svärmor! Vi ska trimma Diva (deras hund ska alltså typ klippas) och då finns den bästa i uppsala tydligen, de var på nån hästgård :) Så de blir trevligt med en liten tur! På lördag ska vi till Rickard och ulrika och käka, även kolla på eurovision song shit....tänk att de tog sån lång tid att komma till finalen någon gång! Vi får hoppas att de går bra för Sverige..
Nu ska jag åka och rida :)

Har knäppt lite på huset nu :)




Lite pyssel på bron...



Gillar verkligen våran King size lyckta ;)



Land...



Baksidan ↓




 
Inglasade alltanen :) (Kom gärana me lite tips för dehär rummet de ser ju lite tråkigt ut..)



lite växter.. som inte vill vara ute riktigt än



Garaget :)



De va nog allt :)

Städning..

Hallååå =) Det händer inget roligt som man vill skriva om här för tillfället ... de senaste dagarna har jag ängnat till å klyva ved (mycket kvinnligt haha!)  sen har jag krattat en del också puuhh* men de känns skönt att saker och ting blir gjorda :) har även städat bilar och de finns ju några..och de fanns en hel säck me skit utspritt i dom med!!! Och min bil va då oskylldig me nå ynka kvitto, Peters bil (ar) såg de däremot förjävligt ut i!  Jag gav mig även in på att städa skrutten (Caddyn) och det är en annan liten (o) ordningsam Peter som har ägt den innan hehe...och när jag höll på där och rotade fram en massa skit bakom ena sätet så fick jag plötsligt PANIK! När jag fick fram näven och fick syn på att jag höll i en gigantisk råttfälla som jag kasstade iväg fortare än kvickt!! en mindre hjärtinfarkt fick jag.. Och (min) Peter han bara skrattade han! jävligt roligt... Herrn från Furuvik hade antagligen planerat de också, skulle fan inte bli förvånad! hahaha...

Igår va jag occh tränade och det va skit roligt som vanligt hihi... hon bara hoppar å hoppar! helt otrolig häst vi har hittat alltså! och vi hoppas att de fortsäter på den här banan :) 

Nu ska pensionären fortsätta kolla på "Halv åtta hos mig ;)

jag har hellre den här lille i bilen än nå andra råttfångare ;)

Hus fixardagen!

Ja den blev verkligen lyckad! Och TUSEN TACK för hjälpen! De kommer antagligen att dröja innan de blir en till sådan här dag igen ;) Underbart väder fick vi också!

  Det blev en massa gjort iaf bla:

*Gräsmattan färdigklippt!
*lillebror gick med gräs trimmern
*planterat i landen 
*planterat i krukor
*buskar uppgrävda
*alltanen färdig spikad
*ny brevlåda uppskruvad
*städat i "boden" (de tog typ hela dagen!)
*städat inglasade alltanen
*städat carport
*rivit gamla tegelgrillen
*bära bort ett ner fallet träd
*Målat tak inne
* reglat väggar
*det blev massor med ved hugget och inkört i vedboden :)
*nersågningen av ett gigantiskt träd på börjades..
* Peters syster gav några blommor inne nytt liv ;)
* och det blev några vändor till återvinningen med ska jag säga!

Som avslut på dagen bjöd vi på hemgjord potasis sallad och kött grillat på vår nya grill, sallad och en massa smask :)
Föresten jag fick ett par nya gummisar av svärmor! helt perfekt.



Tack mamma,pappa,mormor,morfar,Affe,Sofia,Micke,Monika och lillebror Johan!

Frågesport

Marie ville att jag skulle svara på lite frågor ;)

Vilken svordom använder du mest? 

- Craap  (kan knappt stava de men de betyder skit på svenska hahahaa!)

Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
- 8.00 för den arbetslöse..

Var köper du dina matvaror ifrån?
- Jag är lite svag för Ica Maxi å Kvantum.

Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?
- Näe jag vill ju bli modell ;)

Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
- Chilli!

Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan?
- Ja,  pellolle ;)

När var senast någon stötte på dig?
- någon vecka sedan...

Vad åt du till middag senast?
- Pastasallad mmm ;)

Kan du vissla?
- nja lite sådär.. skulle vilja kunna de bättre så man kunde få in hästen snabbare ;).. 

Tittade du på tecknat när du var liten?
- Ja...

Äger du några popband t-shirts?
- haha nee...

När flög du senast?
- Har aldrig flygit någonsin, men jag skulle defentivt vilja!

Pratar du några andra språk?
- hehe.. kickis mummel-språk kanske ;) annars är de klent.. lite engelska och kan förstå tyska..

Har du gråtit offentligt?
- de beror på, inte ute på stan kanske inför massor... men inför familjen, i klassrum, ridlektioner mm ;p

Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar?
- ja båda! piercing i naveln och en tatuering nedanför... men jag är en fegis ja vet ;)

Vad har du med dig in på bion?
- lösgodis.. bara

Vad har du för väder?
- Super Sol (och här sitter jag!)

Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet?
- haha... jag gick ett häst gymnasie.. de fanns många favvosar men unghäst utbildning kanske :)

När sov du senast på golvet?
- Vet inte om de har hänt att jag sovit direkt på golvet (utan madrass då)

Vilken är din favorit drink?
- Strawberry duckery (stava?)

Gillar du din boendesituation?
- ja helt klart! Men de kunde ha varit hemtrevligare ;)

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
- Helst 8.. MINIMUM...

Är dina dagar fullbokade och stressiga?
- njää.. inte nu när man är arbetslös.. de va mycket värre när jag jobbade..

Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna?
- verkligen inte, man är ju lugnast i stan...

Hur gammal blir du nästa födelsedag?
- 21

Tror du på liv på andra planeter?
- näe... De finns ju inte ens några hus på dom!?

Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
- jag säger:  vad ska jag göra åt de här nu då?

Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
- mja... om någon tog med mig dit då så...men inte självmant..

Tycker du om att krama folk?
- ja krama på bara ;)

Äger du en digitalkamera?
- jah.. men den platsar nog på ett museeum snart ...

Vilka kändisar har du blivit jämförd med?
- Bree i DH.. rödhårig trägårds-nörd som gillar at laga mat och är något perfektionist när de kommer till att göra saker och ting...

Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det?
- Nej, inte om det inte är ett riktigt seriöst samtal jag riktigt väntar på. Jag vet själv hur lätt det är,
att saker dyker upp oväntat, eller att man har massor i skallen så att det liksom "glöms bort"
även fast det inte är meningen.

Får du dåligt samvete efter du ätit kött?
- Nä, men när jag får såna här frågor..

Är du mörkrädd?
- jo lite så..

Tre saker du alltid har med dig?
- Mobil, nycklar, plånbok...

Nu tycker jag att DU kopierar detta och skriver dit DINA svar inne på din BLOGG.
Skriv gärna här under på kommentarer om du gör det så ska jag kolla på din sida sen.....


~~*sommarblom*~~

Det är skitsvårt med rubriker och de är knappast bara jag som tycker det! Hur kul är de med ett datum som rubrik? inge kul alls..hehe men jag gjorde ett försök me nå roligare iaf :)

Igår va jag utomhus mestadels hela dagen,bra va? Träffade Ida i Sandviken så vi smög förbi i Högbo i hopp om att få se lite fina hästar, de är ju stor tävlingar där över helgen. Men vi var tidiga och det va knappt nå ekipage där....
Sen stannade vi på Bernö! en blomaffär som finns aldelens brevid. Jag handlade lite blommor till alla lådor och krukor som står ute, så de ska se lite trevligt ut här :) Jag gillar ju att pyssla i trädgården bara jag slipper rensa ;P Efter Bernö blev de City sandviken och Ida offrade sig på ett par nya skor :) de skulle jag också behöva....... ;) Och efter de var vi och storhandlade på Ica Maxi! Skitroligt att handla med en kompis! tänkte först att de skulle kännas stressit  (eftersom att hon skulle ha mycket mindre än jag...) och jag kommer väl att glömma hälften hehe... men de gick jättebra! och vi handlade för ungifär lika mycket  innan de va färdigt hehe...  Så de kan vi göra till en vana tycker jag ;) Peter vill hellst bara ta de som kommer att gå åt för dagen och kassta ner i vagnen! kassta nå pengar på den som sitter i kassan! och sen springa ut ur butiken!! Så han tycker att de är värre än pesten att handla mat, men de måste ju göras och då blir de ofta att jag brukar få åka ensam och de gör inte mig så mycket, de är väl å packa allt som är tråkigt :s 

Senare va jag och longerade Chilli och hon lyssnar jättebra på komandona(?stava) nu! eftersom att man har varit mä från början så är de så himla roligt å se när hon gör framsteg!
Men de är ju halva nöjet med att ha unghäst! och den andra halvan är att lära henne ;)

På kvällen va de bara lugnt här hemma och Peter har jobbat över hela veckan och de betyder att han är helt dö på kvällarna. Ikväll ska hans pappa komma hit och hjälpatill att regla väggar i vardagsrummet! Toppen tycker jag :D men ja tycker endå lite synd om peter som inte får en lungn stund, samtidigt så  bestämmer han ju helt själv över sina prioriteringar. Sen i morgon ska vi ha våran lilla hus fixardag, de kommer bli skit bra! och skönt att de händer lite saker här! Annars ska jag försöka göra en massa själv eftersom att Peter jobbar så mycket och de tar ju ingenting! sen ser man bara hur mycket som behöver göras men de finns inget slut..... som exempel: idag skulle jag klippa gräset!  då står de två bilar på gräsmattan som tydligen inte går att starta! en vedhög och ett stort akvarium!! Man blir ju så otroligt imponerad... ja då får ja klippa de som är runt om och hur snyggt blir de!?!  De är sånna där saker som kommer i vägen hela tiden för att jag ska kunna göra saker och ting själv! att han måste vara mä överallt och då blir allt stiltje ist. För jag skulle kunna ha fått hur mycket som hellst gjort här hemma annars, eftersom att man är hemma nästan hela dagar! Men jag behöver hans hjälp hela tiden och eftersom att han inte prioriterar att  fixa hemma så blir de inget gjort. Men i morgon ska de hända saker ;D  (vilket gnäll-inlägg dehär blev hehe! mot Peter då)




Mer husbilder kommer ;)
 Här är en vårbild som man ser på gräset och rabatten...

6/5

De har inte hänt särskillt mycket denna vecka, förbereder lite inför husdagen på lördag,städar lite och plockar... jag vill ha ett jobb!

Läste ett inlägg som någon hade skrivit ihop och de visades på första sidan (blogg.se) De handlade om att många arbetslösa är lata, för att dom inte orkar skaffa sig ett jobb! och hon menade inte att alla är lata, men de är inte lätt att fixa ett jobb heller ska jag säga... Jag känner att jag gör så gått jag kan har ju varit till sthlm och sökt till och med! Men de svåraste att söka ett jobb! tycker jag - är att man ska verka intresserad av ett jobb som man kanske inte är jätte intresserad av igentligen, tänker på dom som står i AF:s platsbank osv (de finns massor med jobb sidor) De jobb som jag söker är ju sådana jobb som jag kan/skulle fixa/ "duger till" och kanske inte nå jobb som jag vill ha egentligen... man skickar in, hoppas man på de så ringer man och kollar så de kommit fram! sen kan man inte göra så mycke mer !? De som jag är utbildad till hästskötare då, de platserna har jag kollat upp här omkring genom att åka dit och fråga eftersom att dom inte annoserar efter folk, men dom vill anställa folk men kan/får inte...
Två jobb som telefonförsäljare har jag fått och tackat nej till, pga att de har varit tim-jobb och jag har snart jobbat mina 75dagar som man bara får jobba under stämplingstiden... så om jag skulle ha börgat på någon av dessa jobb så hade jag fått sagt upp mig när mina 75dagar tagit slut, sjukt! Men sånna är reglerna och nu får jag gå och dra fötterna efter mig (så länge jag inte får ett heltids jobb) tills att arbetsförmedlingen hjälper mig att få en praktik eller liknande och ni ska veta att de känns skit.
  Jag skulle ju kunna flytta utomlands eller nedåt i Sverige och jobba som hästskötare med eftersom de jobben finns där.. men man blir inte rik på de! och Peter vägrar ju flytta från huset. De kan ju uppfattas på flera vis, att han inte kan tänka sig att flytta! men jag förstår honom och de är väl verkligheten bara... Att man måste välja ibland. Jag anser inte att han valde huset framför mig.
   För jag var ju ner till Skåneland och prov jobbade som hästskötare! Jag gick igenom en jobbig situation när jag beslutade mig för att åka ner och det gjorde Peter också! han mådde otroligt dåligt. Men jag tog till mig mitt mod och bestämmde mig för att jag måte ta chansen när de erbjöds jobb! Och jag kände mig som en solståle hela vägen ner - Glad och förväntansfull, att jag skulle få jobba på ett sånnt här ställe!!  Men jag insåg ju efter några dagar där nere att dehär va inget liv för mig - jobba 6 dagar i veckan turasom (på 4 pers) med söndagrna (dom jobbade alltså 7dagar i veckan ibland ) och arbetstidena 7-18 plus att man iband hade mårgon och kvällsfodring! Lön - 7000kr i månaden! Näe jag var inte beredd att lämna allt hemma för att bo på i ett kolektiv på ett ridhus i Skåne för nada lön! Trotts att de va kändisar  som jag skulle ha jobbat hos! Dom som skulle ha anställt mig frågade inte ett dugg om vad jag hade för betyg eller sånnt, dom ville ha någon som skulle mocka skit bara (haha!) och de gjorde ju att de kändes ännu sämre. Den tjej som jag skulle ha jobbat med mest med hade hoppat av skolan i åttonde klass och hade arbetat som hästskötare sedan dess (9år) på flera olika ställen och dehär va de bästa någonsin! De gjorde nog att jag liksom la de där med hästjobb lite på hyllan.... Samtidigt så kännde jag att de andra som arbetade där hade verkligen kämpat och slite för att få jobba där! och jag fick ett erbjudande att komma dit! Lite som en bluff kände jag mig fast jag vet att jag inte va de, jag kunde min sak! Men dom som redan jobbade där hade helt andra utbildningar. Ja den ena hade ju ingen alls! men 9år inom yrket är ju verkligen en merit! de andra två hade gått på Strömsholm varav den ene unghästutbildningen på flyinge.. och sen kom jag! En Nytorpare hehe...  
Så de va lite blandade känslor när jag bestämmde mig för att jag skulle åka hem - lite stolt att jag "sa ifrån" för de är många många som utnyttjas i denhär branshen som inte vågar säga något... men ändå lite besviken på nå vis samtidigt som jag vet att ja gjorde rätt :p jaja.... nu får jag inte skriva nå mer om de här hehe.... Peter tycker att jag ska vara social ist :)
men i morgon är en ny dag ;)




Rosa party ;D

Hallå där.. Lördagen och Idas rosa party blev väldigt lyckat och jag hade verkligen skit roligt!  De bjöds på Hallonpaj och vaniljsås och de smakade toppen ;)   De verkade som att alla hade roligt! Vi dansade till Stampa med Leroy och ni som inte vet vad det är kan söka upp de på You tube ;)  Kul å träffas allihopa och när vi får denna byggnad i besöks skick igen ;) haha! Så ska jag också ha fest! många roliga kvällar ska de bli, jag längtar ! Dagen efter blev de film the Grudge 3 och den va ju lagom läskig... chips,popcorn, läsk och en knä hund hehe...Athena ville också vara med :) så va dagen perfekt och de va väl vad man orkade mä sådär dagen efter ;) Senare kom Peter och hämtade mig hos Ida han passdepå att ta en krossdag medans jag va hos Ida och kände mig döende ;) När vi kom hem bestämde vi att vi skulle grilla och de gick ju sådär hehe..jag kan ju tala om att de blev stekpannan innande va färdigt haha! vi måste sätta upp en lampa på baksidan av huset (där grillen står)..man ser vääldigt dåligt där...när de är mörkt  :p

Födelsedagsbarnet verkade också ha roligt ;)





















  

Dagarna har varit...

Torsdag: Sista April blev en lyckad dag/natt ;) Red Chilli på dagen i de vackra vädret och faktum va att hon va mycke bättre i ryggen då hon hade vilat i två dagar, så de måste vara sadeln som behöver bytas...
  Senare Åkte jag till Ida å Kim och där skulle de förfestas och grillas med en massa musik, tls med Lisa å Vicktoia som jag inte har träffat särskillt förr men ni va jätte härliga, glada tjejer ;) och dom bästa människorna såklart ;) klart att de finns fler bästa men ni va ju inte där... fest hos Mårten och där va de ju inte alltför många själar till en början men efter ett tag dök de upp fler och fler :)
En otäck olycka hände på natten aldelens bortanför (3km) där vi låg och sov. De va två 17åriga grabbar som hade tjuvlånat en bil och körde aldelens för fort och de slutade i ett träd (eller tre träd). Bilen klövs i tre delar och de blev ett mycket tragiskt slut för dem båda. Vi var dit på lördagen, dagen efter och kollade vid olycksplatsen och de känndes overkligt. Undertiden som vi stog där kom de fler och fler föräldrar,vänner,släcktingar,flickvänner mm och la dit blommor,tände ljus och de grinade å skrek de blev jobbigare och jobigare att stå där, fruktansvärt,  De får nu båda vila i frid.

Inte en bild knäppte jag under kvällen eller natten heller :S Men ikväll ska de snäppas kort!! ;) Ida ska ju ha födelsedags fest med tema rosa hehe... ;)

Här har vi en spännande påse ;) och vi ska väl bjuda på en bild senare :) eller i morgon kanske ...